طرز تهیه انواع ژله و نکات مهم برای تهیه یک دسر عالی

در این مطلب به ارائه آموزش طرز تهیه و نکات لازم برای داشتن یک ژله ایده آل می پردازیم که با استفاده از آن می توانید انواع ژله خوشمزه را تهیه نمایید.

ژلاتین یک جامد بی بو وبی مزه و ترد و شکننده است که از کلاژن داخلی نزدیک به بافت حیوانات بیرون کشیده میشود، به عبارتی ژلاتین از پوست گاو و گوسفند (ماده!) و خوک (که در ایران نیست؛به دلیل حرام بودن) می آید. و بر عکس تصور عامه از پاچه و شاخ و استخوان حیوان نیست. (ممکن است از پاچه نیز یافت شود! و به دو صورت پودری و ورق در بازار عرضه میشود.)

  • یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین (15 میلی لیتر) =10 گرم = ۳ ورق ژلاتین
  • یک قاشق سر پر پودر ژلاتین (5 میلی لیتر) = 3 تا 4 گرم پودر ژلاتین = 1 ورق ژلاتین

1- توسط پودر ژله های آماده :

یک بسته پودر ژله آماده (که در بسته های 100 گرمی و با طعم های مختلف هست) را با 1 لیوان آب جوش مخلوط کرده پس از اینکه خوب حل شد یک لیوان آب سرد به آن اضافه می کنیم، در قالب ریخته و در یخچال میگذاریم.
نکته 1: پسندیده ترست که بجای مجموع 2 لیوان آب از 1.5 لیوان آب برای بسته های آماده استفاده کنید که باز ترجیحا 1 لیوان آب جوش باشد و نصف لیوان آب سرد، یا 3/4 لیوان آب جوش 3/4 لیوان آب سرد.
نکته 2: از همه جنس قالب اعم از پیرکس، شیشه ای ،پلاستیکی، فلزی ،سیلیکونی ،تفلون و … می توانید استفاده کنید.
نکته 3: قالبتان را قبل از ریختن ژله در آن آبگردانی کرده و در فریزر بگذارید، اینطوری راحت تر ژله از آن جدا خواهد شد،ممکن است در بعضی مواقع از مقدار خیلی کم روغن برای چرب کردن استفاده شود تا ژله راحت برگردد! یا از سلفون استفاده شود!
نکته 4: بهتر است بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم ظرف را روی بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود یا ظرف را در مایکروفر گذاشته و پس از بیرون آوردن هم بزنیم تا شفاف شود. (این موضوع برای تمام محلول های ژلاتینه پیشنهاد میشود).

پیشنهاد هوموکالا به شما استفاده از پودر ژله های سیرنگ بوده، چرا که از لحاظ کیفیتی در بالاترین سطح کیفیت بوده و همواره از مواد درجه و تازه در خط تولید آن استفاده شده است.

معرفی غذای ملل در مجله هوموکالا

2- توسط پودر ژلاتین :
کافیست به ازای هر لیوان مایعات 1 قاشق پودر ژلاتین بکار ببرید که البته ژله تقریبا سفتی خواهیم داشت و در واقع از 1 قاشق پودر ژلاتین یا 1 ورق ژلاتین استفاده میشود که مسلما ژله لطیف تری خواهیم داشت اما در حالت اول مطمئنید که ژله خواهد بست! یا می توانید از حد وسط یعنی از 1 قاشق سرخالی یا 1.5 قاشق استفاده کنید!

نکته 1: پودر ژلاتین را نیز به این صورت عمل می آورند که به ازای هر مقدار از پودر ژلاتین دو برابر آن آب در نظر میگیرند و بسته به مقدارشان طی چند مرحله لایه لایه روی هم میپاشند و لایه آخر باید پودر ژلاتین پاشیده شود سپس روی بخار آب یا در مایکرو پودر ژلاتین حل شده و شفاف میشود. مثلا اگر 3 قاشق پودر ژلاتین دارید باید با 6 قاشق آب لایه لایه روی هم بریزید و … البته می توانید آنرا بدون رعایت هیچ قانونی در هر مقدار آب که خواستید حل نمایید و بقیه مراحل، اما این زمانی بکارتان می آید که آب موجود در دسر دقیق باشد!

نکته 2: ورق ژلاتین را نیز به این صورت عمل می آورند که آنها باید بطور کامل در آب سرد خیس بخورند و اگر دمای این آب کمتر از سرد باشد به مرحله ی شکفتن (وارفتن) و حل شدن در آب میرسند که مطلوب ما نیست، پس ورق ها را در ظرف مناسبی که اندازه ی آنها باشد گذارده و روی آنها به اندازه ی کافی آب سرد میریزیم. بطوری که مطمئن باشیم که کامل روی ورق ها را میپوشاند؛ وقتی که ورق های ژلاتین شروع به باز شدن کرد و چروک های روی آنها صاف شد – که بطور نرمال 5 یا 6 دقیقه طول میکشد – آنها را از آب در آورده بین انگشتتان بفشارید تا آب اضافی آنها گرفته شود بعد میتوانید آنها را به آب (مایع) گرمی که در دستورتان دارید اضافه کنید که البته دمای این مایع باید از 35 درجه سانتی گراد بیشتر باشد.

3 نکته مهم

  • اگر چند ورق را با هم خیس می کنید مراقب باشید که در همدیگر لول نخورند که بعضی جاهای آنها کلفت شده و بخوبی خیس نخورد.
  • ژلاتین را به مدت طولانی خیس ندهید (در آب سرد رها نکنید) که متلاشی شوند و دیگر نتوانید به مقدار صحیحی که در دستور آمده و از آن نیاز دارید، دست پیدا کنید.
  • زمان تقریبی گفته شده در متن به تعداد و مقدار ورق هایتان بستگی دارد، اگر زیاد باشند بیشتر طول میکشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن